Vernissage & konstutställning

Utskrivet från: http://www.finsamgotland.se/1220
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

En salig blandning - som vi själva

Det var en välbesökt vernissage hos GotlandsHems galleri i Visby den 3 maj. Under maj månad ställer Fredrik Stiernholm, Stina Hansson, Sarah Sorgenfrei, Lena Swebilius, Agneta Karlsson och Maria Cedergren (ej med på bilden) ut i GotlandsHems gallleri i Visby. Alla finns de med i Finsamprojektet På Spåret. "En salig blandning -  som vi själva" presenterar de sin utställning.
– Vi upptäckte att vi hade mer gemensamt än att vara projektdeltagare, berättar de. Flera av oss tycker om att uttrycka oss i bilder och genom olika tekniker.

Även om de är unga utställare har de  målat och tecknat länge.
– Jag har ritat sedan jag första gången tog upp en penna, berättar Sarah Sorgenfrei.

Tillsammans visar de en utställning för många smaker och intressen. Här samsas akvareller, akryl, tuschteckningar och tovat. Motiven är hämtade i naturen, fantasyns värld och drömmar. En salig blandning, ungefär som vi, presenterar de sig själva.

Utställningen öppnades av Lotta Löthman.
– Ni ska känna stolthet, uppmanade hon och klippte det symboliska bandet.
In strömmade släkt, vänner, projektdeltagare och representanter från FinsamGotland, Arbetsförmedlingen och rehabilitering på ön.

Utställningen pågår under hela maj. GotlandsHems galleri på Jungmansgatan 1A har öppet vardagar mellan 8 och 15.
Sök