Dom är olika! Vilka är dom?

Utskrivet från: http://www.finsamgotland.se/1646
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

Dom är olika! Vilka är dom?

Vilhelm Blomgren, Thomas Sundström, Lena Bogegård och Lennart Bäck medverkade i föreställningen Dom är olika - vilka är dom?

Lennart Bäck och Lena Bogegård: vem är dom?

Gotlands handikappråd och Finsam använde teater för att avslöja myter och öka kunskapen om funktionsnedsättningar och bemötande. Under två föreställningar på Gotlands länsteater behandlades normalitet och bemötande.

Det 40-årsjubilerande Handikapprådet på Gotland tog ett nytt grepp på sin årliga utbildningsdag den 28 november 2012. I samarbete med Länsteatern och FinsamGotland togs teatern till hjälp för öka förståelsen om bemötande av personer med funktionsnedsättningar.

Länsteaterchef Thomas Sundström stod för manus och ledde diskussionerna med fingertoppskänsla.

Vilhelm Blomgren, Thomas Sundström, Lena Bogegård och Lennart Bäck medverkade i föreställningen Dom är olika - vilka är dom?

Sök
Åke Svensson inledningstalade

Regionråd Åke Svensson

Regionråd Stefaan De Maecker invigningstalar
Regionråd Stefaan De Maecker inledde i egenskap av Handikapprådets ordförande.
HANDIKAPPRÅDET

Handikapprådet är en samarbetsgrupp för Region Gotland och företrädare för några av de 28 handikapporganisationer som finns på Gotland.

Syftet är samråd och ömsesidigt informationsutbyte mellan organisationerna och regionen.

Läs mer här, på Handikapprådets hemsida.