Inspiration Finsam 2015

Utskrivet från: http://www.finsamgotland.se/2527
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

INSPIRATION FINSAM 2015

Välkommen till Wisby Strand den 7, 8 och 9 oktober 2015.

Årets inspirationsdagar sätter möjligheter i fokus. Vad är det som händer när det vänder? När blir det vi gör hjälpsamt och rätt?

Inspiration Finsam riktar sig till alla anställda inom Finsams parter. Det är Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan på Gotland samt Region Gotland med socialförvaltningen, hälso- och sjukvården samt skola och utbildning.

Inbjudan riktar sig även till Finsams samarbetspartners inom näringsliv, arbetplatser, organisationer och föreningar.

VÄLKOMNA!

.........................................................
 

ANMÄLAN

Fyll i blankett och klicka på sänd så är din anmälan klar.

Årets inspirationsdagar är över.
 
.........................................................

ARON ANDERSSON, Ju coolare mål desto coolare resa. Inspiration Finsam den 7 oktober 8.30 - 12.00

"En riktig inspirationsboost som pendlar mellan gapskratt och allvar utan att lämna någon i publiken oberörd"

 

När Aron var 9 år gammal opererades han för cancer och hamnade i rullstol. Han tog tidigt ett beslut att inte låta rullstolen stoppa honom utan att istället se vilka möjligheter den kunde ge honom.

Sen det beslutet har Aron bland annat varit med på fyra Paralympics i tre olika sporter, han har åkt Vasaloppet sittandes, cyklat armcykel till Paris och som första person någonsin i rullstol bestigit Kebnekaise.

Aron Andersson är äventyrare, föreläsare och inspiratör. LÄS MER HÄR

 

ULLAKARIN NYBERG, Konsten att rädda liv: om att förebygga självmord. Onsdag 7 oktober 13.00 -16.30 Inspiration Finsam 2015

"Konsten att rädda liv handlar om att bryta den tystnad som ofta omger psykisk ohälsa och självmord."

ULLAKARIN NYBERG, Konsten att rädda liv: om att förebygga självmord. Onsdag 7 oktober 13.15 -16.30 Inspiration Finsam 2015

 

Varför tar en människa sitt liv? Går det att förhindra, finns det varningstecken? Vad kan man göra om man anar att någon har tankar på självmord?

Ullakarin Nyberg, psykiater suicidforskare, författare till ”Konsten att rädda liv – om att förebygga självmord”.
LÄS MER HÄR

 

MICKE DARMELL, Uppkopplad eller avkopplad. Inspiration Finsam 2015, Torsdag 8 oktober 8.30 -12.00

"Den ständiga uppkopplingen är en revolution i vår vardag. Den påverkar våra beteenden och våra relationer- på gott och ont"

MICKE DARMELL, Uppkopplad eller avkopplad. Inspiration Finsam 2015, Torsdag 8 oktober 8.30 -12.00 Hur påverkar den ständiga uppkopplingen oss? Det är inte lätt att vara närvarande i en värld där trycket på arbetsplatserna är större än någonsin, där tiden är den största bristvaran i privatlivet och när de flesta relationerna finns på nätet.

En organisation är summan av alla dess relationer, såväl på insidan som i kontakt med kunder, samarbetspartners och samhället i stort. Påverkas en relation, påverkas helheten, precis som i vilket ekosystem som helst.

 

Micke Darmell är föreläsare vars mission är att bidra till bättre möten inom organisationer och mellan människor. Han började sin karriär inom vården. LÄS MER HÄR

Edan Eriksson MÅNGFAL OCH LIKABERÄTTIGANDE torsdag den 8 oktober 13.00 -16.30

"Vi är alla olika och ingen är komplett. Vi behöver samarbeta för att alla kompetenser ska komma fram"

EDNA ERIKSSON, Mångfald och likabehandling. Inspiration Finsam 2015 torsdagen den 8 oktober 13.00 - 16.30

 

Jämställdhet, diskriminering och likabehandling – från teori till praktik och att definiera målgrupper och kompetens i en global värld. Hon talar även om att människan inte har rötter, hon har fötter – om fällor och möjligheter i mångfaldens Sverige.

Edna Eriksson är journalist, debattör, tjänsteman på en rad olika departement och myndigheter, samt som utbildare och föreläsare. LÄS MER HÄR

 

SIAVOSH DERAKHTI Ingen ängel i skolan. Inspiration Finsam 2015, torsdag 8 oktober 18.00 -21.00

"Vi kan leva för ingenting, eller dö för någonting, en individ kan göra skillnad".

SIAVOSH DERAKHTI Ingen ängel i skolan. Inspiration Finsam 2015, torsdag 8 oktober 18.00 -21.00

Siavosh Derakhti var uträknad som tonåring – ett struligt liv med kriminalitet och drömmen om snabba cash. Nu har han - förutom att ha träffat Barack Obama och vinna Raoul Wallenbergpriset - hunnit med att hjälpa ungdomar och verksamheter att öka förståelsen för utanförskap och främlingsfientlighet.

Siavosh Derakhti är föreläsare och social entreprenör. Han har grundat UMAF, Unga mot antisemitism och främlingsfientlighet. han var sommarpratare i Sveriges Radion P1 den 22 juni 2015. LÄS MER HÄR

 

 

CAMILLA BOGARVE, Psykiatrisk rehabilitering Inspiration Finsam 2015, fredagen den 9 oktober 8.30 -12.00

"Fortfarande är det alltför få människor med psykisk ohälsa som får stöd att leva ett liv i samhällsgemenskap med andra. Fortfarande är det många unga med psykiska funktionsnedsättningar som inte har någon framtidsplan."

CAMILLA BOGARVE, Psykiatrisk rehabilitering Inspiration Finsam 2015, fredagen den 9 oktober 8.30 -12.00

 

Hur kan vi stödja återhämtning i samband med psykisk ohälsa? Vad innebär ett åter- hämtningsinriktat arbetssätt? Bland annat tas supported employment upp.

Camilla Bogarve är socionom, certifierad rehabiliterare, utbildare och verksamhetsutvecklare i psykiatrisk rehabilitering. LÄS MER HÄR